ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΟΧΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

2012-04-27 11:02

Οι τοπικοί βουλευτές του μνημονίου και τα κόμματά τους προσπαθούν να αγνοήσουν την εκρηκτική κατάσταση στη δημόσια υγεία και τα υπόλοιπα δημόσια αγαθά. Αγνοώντας τους εργαζόμενους, οι οποίοι προχωρούν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου και συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, Στο νοσοκομείο της Χίου βλέπουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης στην οποία έχει οδηγήσει η πολιτική όσων ψήφισαν τα μνημόνια:

 

  1. Όπως και οι περισσότεροι κρίσιμοι θεσμοί της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, τα νοσοκομεία έχασαν στα κρυφά την όποια περιουσία είχαν στην άκρη επειδή κουρεύτηκαν τα ομόλογά τους. Στα κρυφά, χωρίς να ρωτηθούν.
  2. Το έργο της κτηριακής  επέκτασης και της αναβάθμισης που αυτή θα έφερνε έχει παραπεμφεί στις καλένδες, αφού έχουν κατασπαταληθεί δημόσιοι πόροι. Χωρίς να έχει τιμωρηθεί κανείς.
  3. Σε όλες και όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Χίου οφείλονται αξιόλογα ποσά, δεδουλευμένα μηνών. Των οποίων επιχειρείται η παραγραφή μέσω νόμων του μνημονίου. Γιατροί, νοσηλετές/τριες, τεχνολόγοι και λοιποί εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι η περικοπή εφημεριών και πόρων οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις και στον εκ των πραγμάτων υποβιβασμό του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι πολίτες στρέφονται μαζικά στο δημόσιο νοσοκομείο ως τελευταία τους ελπίδα για μια αξιοπρεπή περίθαλψη. Η αναβάθμιση του νοσοκομείου είναι απόλυτη προτεραιότητα.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου  παρέχουμε κάθε υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων, διοικητικού προσωπικού, λοιπών εργαζομένων).

 

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ