ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΙΜΙΔΗ ΣΤΗ CHIOSPRESS

2012-02-21 18:40

Στη Chiospress  παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη ο Χιώτης διεθνής υδατοσφαιριστής, Στ. Μιμίδης, που μίλησε χωρίς περιστροφές. Ο Στέλιος γεννημένος στη Χίο στις 30 Μαρτίου του 1989, ανήκει σε μία γενιά σημαντικών Χιωτών Υδατοσφαιριστών. Στην Εθνική κλήθηκε για πρώτη φορά  το 2005 από τον Καμπάνια σε ηλικία μόλις 16 ετών, ενώ πέρσι τον ξανακάλεσε στην Εθνική και ο Ντράγκαν Άντριτς. Ως παίχτης του ΝΟΧ είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία μέχρι που το καλοκαίρι παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο, με το σκουφάκι του οποίου έλαμψε το άστρο του, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και οδηγώντας του κυανέρυθρους σε μεγάλες νίκες.   

 

1. Φέτος πήγες στον Πανιώνιο και κάνεις εξαιρετική χρονιά, που οφείλεται αυτό κατά την άποψη σου;

Αυτό οφείλεται στις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και πιο πολύ νομίζω στον πρωταγωνιστικό ρολό που μου εμπιστεύτηκαν! Όσον αφορά το στιλ του Πανιωνίου νομίζω ότι μου ταιριάζει και βασικά πάνω απ’ όλα είναι η χημεία με τα υπόλοιπα παιδιά!!! Βασικά παίζω και στην άμυνα φουνταριστού και νομίζω ότι και στις δυο θέσεις εξίσου μπορώ να ανταπεξέλθω!
 

2. Το καλοκαίρι παραχωρήθηκες από το ΝΟΧ στον Πανιώνιο, αυτό σου έχει αφήσει κάποια πικρία;

Πικρία δεν θα έλεγα. Απλά θα ήθελα να είμαι στην ομάδα της Χίου!
 

3. Τη μέχρι τώρα πορεία του ΝΟΧ σε Ελλάδα και Ευρώπη πώς την κρίνεις;

Ο ΝΟΧ θεωρούσα ότι στην Ευρώπη θα είχε καταφέρει ίσως και έναν τελικό στο Euro Cup, αλλά δεν τα κατάφερε. Όσον αφορά την πορεία του στην Ελλάδα δεν έχει πάρει και τα πιο θετικά αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Όλα θα κριθούν στα play offs!!!


4. Ο ΝΟΧ με βάση τις έως σήμερα εμφανίσεις του, πιστεύεις ότι μπορεί να κατακτήσει το Πρωτάθλημα;

Ο ΝΟΧ είναι από τις πιο δυνατές ομάδες αυτού του πρωταθλήματος, δεν μπορώ να πω με σιγουριά κάτι, γιατί όπως είπα όλα θα κριθούν στα play offs, όπου εκεί θα παίξει ρολό το πλεονέκτημα έδρας, ποια ομάδα θα είναι πιο φορμαρισμένη και πιο τυχερή.


5. Ας αφήσουμε το ΝΟΧ, που μοιραία η κουβέντα πήγε εκεί, καθώς όλα αυτά τα χρόνια υπήρξες βασικότατος συντελεστής του και ας έρθουμε στον Πανιώνιο και θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιοι είναι οι στόχοι του φέτος και μέχρι που μπορεί να φτάσει κατά την άποψη σου;

Ο Πανιώνιος έχει κάνει αρκετά πράγματα έως τώρα, μια υπέροχη παρουσία στην Ευρώπη και μια εξίσου καλή πορεία στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Με πολύ χαμηλό μέσο ορό ηλικίας, (μόλις 21) κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια την Πρωταθλήτρια  Ευρώπης SAVONA στο Euro Cup!

Στο Ελληνικό Πρωτάθλημα είμαστε στην 4η θέση και θα περιμένουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που με νίκη εξασφαλίζουμε την είσοδο στα play offs. Αυτός είναι ο βασικότερος στόχος μας.

 

6. Η οικονομική κατάσταση στον Πανιώνιο ποια είναι;

Ο Πανιώνιος είναι και αυτός μία από τις ομάδες που χτύπησε η οικονομική κρίση και έτσι ξεκίνησαν κάποια προβλήματα στην ομάδα. Πλέον όλα τα παιδιά συνεχίζουν για τον εαυτό τους και για ό,τι καλύτερο μπορούν να καταφέρουν για την ομάδα.


7. Οι δικοί σου στόχοι ποιοι είναι,  θέλεις να γυρίσεις στο νησί και να ξαναπαίξεις για το ΝΟΧ;

Ναι, θα ήθελα να γυρίσω και με την δική μου προσπάθεια να βοηθήσω το ΝΟΧ να πάρει έναν τίτλο!


8. Η Ευρώπη σε ενδιαφέρει;

Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα θα έπρεπε κανονικά να το σκεπτόμουν, αλλά δεν νομίζω κάτι τέτοιο.
 

9. Για το Ελληνικό Πρωτάθλημα και το επίπεδο του ποια είναι η άποψη σου;

Φέτος το Ελληνικό Πρωτάθλημα είναι αρκετά ενδιαφέρον,  διότι δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια που τον λόγο τον είχε μόνο ο Ολυμπιακός τώρα υπάρχουν εξίσου καλές ομάδες που παλεύουν η μια με την άλλη.