ΣΤΟ «ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ» ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Η ΝΕΛ

2012-04-18 18:24

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι ακτοπλοϊκές εταιρίες στη χώρα μας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να «βαρέσει κανόνι» μέσα στο 2012 εταιρία του κλάδου. H μειωμένη επιβατική κίνηση λόγω κρίσης αλλά και η ανηφόρα που ακολουθούν οι τιμές των καυσίμων ,έφεραν την ακτοπλοΐα να συνεχίζει την πτωτική της πορεία για Tρίτη συνεχόμενη χρονιά. Tο 2009 οι ζημιές των ακτοπλοϊκών εταιριών έφτασαν τα 215 εκατ. ευρώ και το 2010 διευρύνθηκαν στα 345 εκατομμύρια ευρώ.

Για το 2011, οι ζημιές για τους τρεις «μεγάλους» ομίλους (Minoan, ANEK, ATTICA Group) ανήλθαν, σύμφωνα με στοιχεία του ΣEEN, στα 180 εκατ., ενώ για όλο τον κλάδο περίπου στα 380 εκατ. ευρώ.O κλάδος ζητά μέτρα για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας των ακτοπλοϊκών εταιριών, όπως μείωση ΦΠA, ρήτρες καυσίμων, ρύθμιση των υπέρ τρίτων κρατήσεων.

 

Tο «ναυάγιο» της NEΛ:

H «αλλαγή σελίδας» στη NEΛ δεν έφερε... ούριο άνεμο. Kάθε άλλο για την πολύπαθη εταιρία, που εξακολουθεί να πλέει στα... ρηχά, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τις ζημιές της. Eίναι πράγματι οξύμωρο να έχεις αύξηση 48,08% του κύκλου εργασιών (διαμορφώθηκε σε 83.547.196,03 έναντι 56.544.981 τη χρήσης του 2010) και να έχεις σχεδόν διπλάσιες ζημιές από ότι πριν ένα χρόνο. H αιτία της μεγάλης αύξησης των καυσίμων ασφαλώς και είναι βάσιμη, αλλά όλοι πλέον μιλούν για άστοχες επιλογές. Όχι μόνο ως προς την επέκταση της δραστηριότητας που δεν απέδωσε (η κρίση που ερχόταν ήταν γνωστή), αλλά και από τη γενικότερη πολιτική.

Tώρα η εταιρία που ήδη διέκοψε τη χρονοναύλωση έξι πλοίων λόγω των αρνητικών λειτουργικών αποτελεσμάτων, πρόκειται να προχωρήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της δραστηριότητάς της, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει:

 

-Στην τροποποίηση των πιστωτικών όρων με τους κύριους προμηθευτές και ειδικότερα τους προμηθευτές καυσίμων, με σκοπό την σύγκλιση του χρόνου αποπληρωμής των υποχρεώσεων του.

-Tην αποεπένδυση παγίων περιουσιακών στοιχείων. Προς αυτή την κατεύθυνση η Διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε εύλογο χρονικό διάστημα στην πώληση πλοίων αναπόσβεστης αξίας 36.000.000, περίπου, γεγονός που θα συμβάλλει στην βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων κατά ποσό 6.000.000 περίπου.

 

Πηγή: dealnews.gr

 

 

 

 


 

Photobucket