ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΥΛΛΩΝ»

2012-02-08 18:40

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Σχολείο της Βολισσού οι εκδηλώσεις με τίτλο «Οι υπερβάσεις των Ψύλλων» που διοργάνωσαν το Γυμνάσιο Βολισσού «Μιχάλης Παπαμαύρος» σε συνεργασία με την «Αίθουσα Τεχνών ΚΑΛΛΙΟΠΗ».

Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στα πλαίσια της έκθεσης φωτογραφίας «Κρυφή πόλη» η οποία φιλοξενείται στο σχολείο μας από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου περιλάμβαναν θεατρικό παιγνίδι, ξενάγηση στην έκθεση και προβολή της ταινίας «Ο Ψύλλος».

Το θεατρικό παιγνίδι, που ήταν μια προσφορά του ΔΗΠΕΘΕ Βορ. Αιγαίου επιμελήθηκε και οργάνωσε η θεατροπαιδαγωγός κ. Καλλιόπη Φύκαρη, έχοντας σαν πηγή έμπνευσης τις φωτογραφίες της έκθεσης. Συμμετείχαν 32 παιδιά από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο. Η ξενάγηση στην έκθεση πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Ο Ψύλλος» του σκηνοθέτη κ. Δημ. Σπύρου, στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Βολισσιανός ηθοποιός Μιχάλης Θεοδώρου.

Πριν την εκδήλωση διανεμήθηκαν φωτοτυπημένα τρία φύλλα του «Ψύλλου» που είχε την καλοσύνη να αποστείλει ο ίδιος ο … «Ψύλλος», ο ήρωας  της ταινίας και συγκεκριμένα ο σημερινός δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ κ. Χρήστο Τσιγουρής.  Έτσι οι παραβρισκόμενοι είχαν  την ευκαιρία να διαβάσουν την πραγματική, χειρόγραφη εφημεριδούλα, και μάλιστα, μεταξύ άλλων ειδήσεων, συνέντευξη του Θόδωρου Αγγελόπουλου (από το 1986) και του Γιάννη Ρίτσου (από το 1987).

Επίσης, διαβάστηκαν τα μηνύματα που έστειλαν τόσο ο σκηνοθέτης της ταινίας κ. Δημ. Σπύρου που έκανε την ευγενική χειρονομία να δώσει την άδεια για την προβολή, όσο και ο κ. Χρήστος Τσιγουρής.

 

 


 

Photobucket