ΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ;

2012-01-04 16:30

Έβαλαν στη ζυγαριά τους από τη μία τις ανάγκες επιβίωσης της ΔΕΗ και από την άλλη τις ανάγκες επιβίωσης των ανήμπορων γερόντων, των εξαθλιωμένων οικονομικά ανέργων, και η δική τους ζυγαριά όπως ήταν αναμενόμενο έγειρε προς την πλευρά της ΔΕΗ, προς το μέρος της επιχείρησης. Προκειμένου λοιπόν να παραμείνει κερδοφόρα η ΔΕΗ, η κυβέρνηση αποφάσισε μια ακόμα αύξηση χαράτσι των τιμολογίων (9,2%) αγνοώντας  παντελώς αυτούς που λόγο αδυναμίας να το πληρώσουν θα αναγκαστούν να ζήσουν στο σκοτάδι και στην παγωνιά του χειμώνα.

Καλό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για να κρατηθεί όρθια η ΔΕΗ και η κάθε επιχείρηση κοινωνικής ωφέλειας, όμως θα ήταν πιο σωστό και πιο τίμιο να έδειχνε η κυβέρνηση το ίδιο ενδιαφέρον για να μπορέσουν να κρατηθούν όρθιοι οι φτωχοί, οι άνεργοι αυτούς που τους τσάκισε η φτώχεια και τους οδήγησε στα συσσίτια. Η ΔΕΗ λοιπόν είναι ένα δείγμα όπου μπορεί κανείς να καταλάβει ότι στην κοινωνία που ευαγγελίζεται και διαμορφώνει το παγκοσμιοποιημένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κέρδος και η μπίzινα ενώ ρόλο κομπάρσου έχει ο άνθρωπος.

Δυστυχώς η κυβέρνηση με τέτοιες ενέργειες δείχνει ότι σιγά, σιγά προσαρμόζεται σ’ αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων, λησμονώντας ότι εμείς οι Έλληνες συνεχίζουμε ακόμα να πιστεύουμε στην ανθρώπινη υπόσταση και στις ανθρώπινες αξίες.

Από το λαό φαίνεται να στερεύει το χαμόγελο και από τους Κυβερνώντες  να στερεύει το φιλότιμο.        

 

 

Γράφει: ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΚΤΑΣ

 

 

 


Photobucket